Meer energie en geluk door ritueeltjes

Meer energie nodig? Het geheim zit in jouw ritueeltjes, ze geven je meer energie en maken je gelukkig.

Ritueeltjesgevenenergie

Ik heb geleerd dat je kan leren om je energiek te voelen, net zoals je kan leren brood bakken of Italiaans kan leren. Het plezante er van is dat je er ook gelukkig van wordt! Het is een kwestie van ontdekken, herhalen en er een positieve gewoonten van te maken, zeg maar gezonde ritueeltjes.

Rituelen worden al gebruikt sinds het bestaan van de mens. Ze worden toegepast bij overgang van de seizoenen, op heuglijke momenten zoals geboorten en ceremonies of bij het verlies van dierbaren. Zelfs atleten gebruiken rituelen om zich te kunnen focussen en beter te presteren.

Zo werkt het…

Soms voelt het alsof je geen grip hebt op de rollercoaster van je leven. Het gevoel te hebben dat je aan jezelf voorbij holt, kan werkelijk je energie, je gezondheid en je goed gevoel ondermijnen.

Het truukje als dit voorvalt is jezelf er aan te herinneren dat jij altijd kan kiezen hoe jij door het leven wil gaan en welk belang dat je hecht aan de dingen des levens.

 

Als je kan terugvallen op een persoonlijk ritueeltje, ontstaat er een moment van rust, van me-time, een moment van verademing.

Tip

Door een structuur voor jezelf te creëren in de vorm van een wekelijks of dagelijks ritueeltje, schenk je jouw gedachten en je lichaam een diepgaande rust, dan komt er veel energie vrij en is er weer ruimte om de te creëren wat je echt in je leven wenst en je gelukkig stemt.

Een manier om dit te doen is door ritueeltjes te creëren die jouw ondersteunen en waar je energie van krijgt. Routines en gewoonten die je helpen even stil te staan en je bewust verbonden doen voelen met jezelf, anderen en de natuur.

Ontdek hieronder mijn 9 persoonlijke energieritueeltjes.

 

Enjoy !