Ochtend-Ritueeltje

Er gaat niets boven je ‘energiek voelen bij het begin van de dag’

OP BLOTE VOETEN GRAS IMAGE

Eén van mijn favoriete ritueeltjes om mijn dag vitaal te  beginnen is ‘dauwtrappen’. Lekker fris met de blote voeten het gras op. Zelf ‘s winters als het gevroren heeft, dan is de dauw heerlijk krokant.

De frisheid van het ochtendgras maakt je voetzool op een milde manier wakker, je voelt letterlijk de  bloeddoorstroming op gang komen. De zenuwpunten in je voetjes geven het signaal door aan heel je lijf dat het tijd is om te ontwaken, nieuwe zuurstof op te nemen om je dag energiek te beginnen.

Is er geen gras in de buurt? Misschien kan je eens goed uitrekken op het terras terwijl je met je blote voeten op de koele tegels staat en een paar diepe buikademhalingen maakt. Je kan ook je voeten koud afspoelen onder de douche, laat de douchekop van onder je voetzool tot aan je knieholte glijden, zalig verfrissend wakker worden!

Tip

Wist je dat

Door het extra goed isoleren van onze huizen en kantoren, door onnatuurlijke vloerbekleding in onze kamers zoals laminaat, vinyl en tapijten en door het constant dragen van schoenen, we bijna geen rechtstreeks contact meer maken met de grond. Tegenwoordig verliezen we onbewust de directe verbinding met de natuur.

 

De natuur kent het grote geheim en glimlacht.

– Victor Hugo

Wanneer we het contact herstellen met moeder aarde door te dauwtrappen en in aanraking te komen met natuurlijke grond, geven we onszelf letterlijk de kans om te ‘gronden’, dit wordt wel eens de vitamine G genoemd. Gronden helpt onze gedachten te resetten en het heeft een positief effect op spanningen, stress en energieproblemen.

 

Enjoy !