Met dankbaarheid blikken we terug op onze intense en energieke detox- en herbronkuur.

Het hart van onze Vitality keuken klopte op het ritme van topchef Pieter-Jan Lint. Met fierheid mag ik weer een overheerlijk receptje delen.

Gewoon genieten met al je zintuigen. Er is maar één letterwoord dat de lading kan dekken van de ongeëvenaarde smaakervaring die we mochten genieten… mmmmmhhhm

Enjoy!

Groenten-bouillabaisse met venkel en saffraan

Werkwijze

Week de saffraandraadjes in het water, een uurtje voor je van start gaat met de bereiding.

Snij de ui, de look, de selder & de rode peper fijn en stoof aan in olijfolie.

Voeg hier het tomatenconcentraat aan toe en laat even kort meestoven.

Schil de knolselder en snij in grove blokjes, snij de wortelen in plakjes en de venkel in partjes (afhankelijk van de grootte).

Voeg de groenten toe aan de gestoofde groenten en laat even kort meestoven.

Bevochtig met groentebouillon en het saffraan-water en laat op een zacht vuurtje garen (een 20 tal minuutjes) Werk op het laatste af met het sap van een sinaasappel.

Tip: maak deze bereiding een dag voordien, dan smaakt deze nog zo lekker.
Saffraan-emulsie

Werkwijze

Snipper het teentje look en de chilipeper fijn.

Voeg de saffraandraadjes, de look en de chilipeper toe aan de bouillabaisse en laat een half uurtje trekken.

Met een staafmixer: mix de bouillon, de soyaroom en de aromaten fijn en voeg hier het citroensap, witte wijnazijn, peper en zout aan toe.

Mix even kort door en giet vervolgens (al mixend) straalsgewijs de koolzaadolie bij tot je een mooi gebonden saus bekomt.

Enjoy!

 

3 fundamenten voor een vitale mindset

Soms ben ik zo goed op dreef en druk bezig met het verwezenlijken van een bepaald project, dat ik gewoon voorbij loop aan de essentie van mijn vrouwelijke vitaliteit.

Meer

Hormonen de regisseurs van ons leven

Oh lala mijn hormonen… Ik zie ze niet, ik voel ze niet en ik word er zenuwachtig van als ik er geen vat op krijg! Ken jij ook soms dat gevoel? Zou het kunnen dat ze een eigen leven leiden?

Meer

Geheim super-detox-food

Als je geïnteresseerd bent om energieker te gaan eten, dan ben je vast op de hoogte van wat superfoods voor jou kunnen betekenen. Ik gebruik ze dagelijks in mijn Vitality Keuken, vaak zijn het doodgewone...Meer

Energieke avocado lunch in 1 2 3

Weinig tijd? En wil je toch een lekkere gezonde lunch op tafel toveren? Wel ik toon hoe je dat doet met 3 eenvoudige ingrediënten.

Meer

Groene Gazpacho in 6 tellen

Hoe maak je snel een heerlijk smeuïge groene gazpacho?  Geniet van mijn Italiaanse variatie van het rode Spaanse koude soepje.

Meer