Tafel Ritueeltje

Genieten van het lekkers dat jij met veel liefde bereid hebt , is zoveel intenser als je er een klein ritueeltje van maakt.

maak je tafel extra mooi - vierkant post

Het ‘savoureren’ van je maaltijd begint al voor je aan tafel gaat. Even de tijd nemen om er in gedachten al een feestje van te maken voor jezelf of  je tafelgenoten. Bewust aandacht besteden aan de zorg van een gezellige gedekte tafel kost geen moeite en weinig tijd. Ook als je alleen eet, maak van dit moment een ritueeltje om goed voor jezelf te zorgen.

Een doordeweekse maaltijd verandert in een vitaliserend moment

 

 

“Ons persoonlijk geluk zit in die kleine details waar we onszelf en anderen blij mee maken”

Neem even de tijd om bewust met al je zintuigen te genieten…

“Hoe meer relax en gezellig je aan tafel zit, hoe beter je vertering werkt, hoe meer voedingstoffen je kan opnemen, hoe meer energie er vrijkomt in je cellen, je lijf en je gedachten.”

Alleen al het ruiken van alle heerlijke kruiden en specerijen waarmee je jouw recept bereidt maakt van koken een feest. Kan je ook de structuren voelen van de  verse ingrediënten die je gebruikt? En in de verte kan je misschien het gelach van je tafelgasten horen of  het verlangen van de kids al gonzen door de gang: ‘Mhm mama, welke verrassing maak je vandaag voor ons klaar?’ En nu nog even proeven of je gerechtje op smaak is zoals jij het in gedachte had.

Smaak je het geluk op je bord ?

Enjoy !