Vakantie, ook tijd voor jezelf

Ken jij ook dat knagende gevoel van frustratie ? Het is vakantietijd, je kan meer tijd doorbrengen met je familie en vrienden, het is mooi weer. Het zou een uitgelezen periode mogen zijn om te herbronnen .

En toch… kom je er niet toe om tijd te maken voor jezelf.

Do not disturb, enjoy!Thuis lukte het wel.

Met dit bordje aan mijn bureel lukt het me thuis goed om mijn eigen plek op te eisen.Tijdens het academiejaar zijn de kids zijn op kot en mijn echtgenoot werkt buitenshuis.

Ruimte en tijd creëren voor mezelf , voor mijn missie en passie is dan een kwestie van efficiënt plannen.

Dit jaar wilde ik iets nieuws proberen! Tijdens de zomermaanden meer tijd doorbrengen met mijn gezin en vrienden. De vakantiesfeer gewoon combineren met werken... aan zee. Heerlijk toch!

 

Echter, het draaide helemaal anders uit dan ik verwacht had.

Een volle week liep ik rond met een knagend gevoel van frustratie. Er was altijd wel iets of iemand die me afleidde van mijn goed uitgekiende planning.

Niet dat ik dit lastig vond, het was juist plezant! Samen met de kids aan zee – Tijd maken voor mijn lieve moeder, zij vindt dat ik anders “altijd” werk – Een bende jeugd die gezellig komt binnenvallen en logeren – Aperitiefjes aan strand – Genieten van receptjes uitproberen en picknicken – Bijbabbelen met vrienden die ik al een hele tijd niet meer zag – Zalige vakantiesfeer, daar krijg je toch energie van?

Toch had ik het gevoel dat mijn energie wegebde. Door in deze nieuwe situatie te komen – die eigenlijk ontspannend zou mogen zijn – had ik echt moeite om ruimte te maken voor mezelf.

Hey, dit klopt toch niet! Terwijl  ik als experte een inspirator en mentor ben voor andere ondernemende vrouwen, die juist met dit gevoel van energie tekort worstelen. Het is mijn passie om hen te helpen hun energie te bewaken en goed voor zichzelf te zorgen, zodat zij de dingen kunnen doen die zij het liefste doen.

Waarom lukte het mij de voorbije week niet?

bureau strand ochtend

Het strand bracht mij inzicht!

Even helemaal alleen herbronnen. In het zand  stappen,  uit mijn rol als omnipresente mama,  de altijd vrolijke gastvrouw loslaten en mijn taak als voorbeeldige dochter achterwege te laten.

Het was hoog tijd voor Me-Time, tijd die ik door de vakantiestemming helemaal vergeten was op te eisen voor mezelf. Of durfde ik mijn eigen plek niet te claimen?

 

Hoe mijn frustratie wegebde aan het strand…

De kalme ochtenduren op het verlaten strand, in het gezelschap van enkele meeuwen en in de verte een vroege hond met zijn baasje, maakten ruimte om te voelen wat ik echt nodig had. Tijd om contact te maken met wie ik werkelijk ben. Mezelf de vraag te durven stellen ‘Wie ik wil zijn?’, ‘Wat wil ik uitstralen?’ en ‘Waar krijg ik energie van?’

De stilte en de frisse zeebries stonden aan mijn kant. Ze gaven ruimte aan mijn innerlijke wijsheid, mijn buikgevoel en vrouwelijke veerkracht om te spreken en voor mezelf op te komen.

Ik besef nu dat mijn passie elke dag plaats verdient in mijn leven. Tijd maken voor mezelf, werken aan de groei van mijn zaak en zorgen voor mijn gezin en hiermee ander ondernemende vrouwen inspireren. Waar ik ook ben of in welk gezelschap ik ook vertoef, door de week of in vakantiestemming. Wanneer ik tijd doorbreng met mijn allerliefste gezin of mijn dierbare vrienden, collega’s, lieve klanten en zakenrelaties. Mijn passie is gewoon een deel van mezelf en het mag er zijn.

Het enige wat ik hiervoor hoef te doen, is de keuzes maken die bij mijn missie passen. Respectvol voor mijn omgeving maar vooral voor mezelf en voor mijn passie. Balans vinden tussen tijd vrijmaken voor diegene die ik graag zie, gehoor geven aan mijn ambitie en ruimte creëren voor mezelf geeft me een goed gevoel. Een heerlijk gevoel van vervulling. Dit wens ik vandaag uit te stralen aan mijn gezin, omgeving en klanten, zij worden er op hun beurt door geïnspireerd. Want zij kunnen vandaag rekenen op de vrouw die ik wil zijn, een voorbeeld, inspirator en mentor.

En dat dit samengaat met ups en downs hoort helemaal bij mijn authentieke zelf. Het leven is immers een aaneenschakeling van golfbewegingen, een boeiende afwisseling van eb en vloed. Soms keert het tij. Terwijl ik op een kalme zee vaar, kan een sterke windvlaag mij plots zomaar uit balans brengen. Maar niets gebeurt zomaar…

Mijn innerlijke storm heeft me geholpen om van koers te veranderen. Nieuwe horizonten binnen mezelf te ontdekken en me te laten surfen op de golven van mijn persoonlijke groei. Mijn kompas opnieuw ijken. Een positieve richting geven aan mezelf, mijn gedachten en gewoonten. Het helpt me om vandaag een nieuwe vrouw zijn. Nee, geen andere vrouw, dezelfde, vol nieuwe energie en positieve ondernemende veerkracht.

Ik wens jou van harte hetzelfde vakantiegevoel toe!

Enjoy!

“Even stilstaan in het midden van de storm, helpt je om op jouw tempo een nieuwe koers te kiezen.”

Wil je graag 30 minuutjes tijd maken om zelf hiermee aan de slag te gaan? Dan inspireer ik je graag tijdens een GRATIS VITALITY SCAN. Een half uurtje coaching alleen voor jou, een ideaal moment om met een positieve twist van koers te veranderen.

Mag ik je inspireren? Ik kijk er al naar uit!

Meld je hier aan. Tot dan!

Energieke groeten,

Carla